Gerard van Buuren: lid in de orde van Oranje-Nassau

Tiel heeft er drie Leden in de Orde van Oranje-Nassau bij

TIEL – De gemeente Tiel heeft er sinds vandaag drie Leden in de Orde van Oranje-Nassau bij. Voor het eerst kregen zij de versierselen die bij de onderscheiding horen thuis uitgereikt.

Gerard van Buuren (1936) is van 1990 tot 2004 actief geweest bij het techniekproject Toekomstpad van de Kamer van Koophandel. Vanaf 2004 is hij medeoprichter en organisator van Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland. Verder is Van Buuren ruim 20 jaar lid van de bewonerscommissie van SCW (de huidige woningcorporatie Thuis).

Welke molenliefhebber kent Petro van Doorne (1957) niet? Hij is vanaf 1993 actief als vrijwillige molenaar op diverse molens in Gelderland. Van 1996 tot 2011 was bij daarnaast secretaris van het Gilde van Vrijwillige Molenaars Gelderland. Die functie ruilde hij in 2012 in voor die van voorzitter, iets wat hij nog steeds is. Sinds 2000 is Van Doorne vertegenwoordiger van de afdeling Gelderland in het  Nationale Gildebestuur. Ook is hij sinds 2010 actief in het bestuur van de Stichting Vrienden van de Gelderse Molen.

En dan is er nog Gerrit Overdijk. Vanaf 1975 heeft hij diverse bestuursfuncties gehad bij een aantal koren: mensen van het kerkkoor Deo Soli Gloria en het Tiels Madrigaalkoor zullen hem kunnen. Ook bij de scouts gaat er wellicht een lampje branden. Overdijk is twaalf jaar bestuurslid en trainer geweest bij Scouting Regio Rivierenland. Ook is hij ruim 30 jaar actief bij Scouting Phoenix in Tiel. Vanaf 2010 is hij daarnaast initiatiefnemer en uitzetter van het Lingepad en padmarkeerder van het Grote Rivierenpad van Stichting Wandelnet.Maar daar stopt het niet. Vanaf 2018 is Overdijk ook nog eens actief als vrijwilliger bij het Regionaal Archief Rivierenland en het Flipje- en Streekmuseum Tiel.