JURERINGEN TIJDENS TECHNIEKWEDSTRIJD 2023

Vakjury

Klik hier voor het (voorlopig) juryreglement 2023.

De vakjury beoordeelt de werkstukken op 8 onderdelen;

De onderdelen zijn:

  1. Inschatting eigen werk leerlingen (volwassenen mogen niet aan jullie werkstuk werken, wel advies en tips geven).
  2. Originaliteit – Idee.
  3. Vormgeving.
  4. Stevigheid en stabiliteit.
  5. Gebruik van verschillende materialen.
  6. Toegepaste technieken (bijvoorbeeld bij beweging van de attractie).
  7. Afwerking: ziet jullie werkstuk er verzorgd uit?
  8. Gebruik Logboek en samenwerking team.

De hoofdprijs is een geheel verzorgd uitje voor de hele klas naarDe Ontdekfabriek’ in Eindhoven.

De 2de prijs is een waardecheque van 200 euro en de 3de prijs van 150 euro. Die waardecheque’s moeten, via de stichting, aan techniek-gerelateerde materialen worden besteed.

 

Burgerweeshuis Tiel Prijs

Deze prijs is voor de best samenwerkende werkgroepje op een school. Het is voor het eerst dat deze prijs wordt uitgereikt. Voor deze prijs is het logboek héél belangrijk!

De prijs is een waardecheque van 150 euro die, via de stichting, aan techniek-gerelateerde materialen besteed moet worden!

Jeugdjury

Naast jurering door de vakjury vindt ook  een jurering door kinderen plaats, de jeugdjury. Deze jury bekijkt de werkstukken vanuit een geheel eigen invalshoek. Aan de uitslag van de jeugdjury is één prijs verbonden.

De prijs is een waardecheque van 150 euro die, via de stichting, aan techniek-gerelateerde materialen besteed moet worden! 

 

Themaprijs  (De CERATEC-Award)

De themaprijs wordt jaarlijks door het bedrijf Ceratec uit Geldermalsen ter beschikking gesteld. Bij deze prijs wordt gekeken naar een opvallende, innoverende technische vinding. In 2019 ging bijvoorbeeld de themaprijs naar een werkstuk, dat op bijzondere wijze een muizenval gebruikte. Verder waren in het werkstuk meerdere originele kettingreacties toegepast.

De prijs is een waardecheque van 150 euro die via de stichting aan techniek-gerelateerde materialen besteed moet worden!