DE HOOFDPRIJS

 

De hoofdprijs van de Techniekwedstrijd is een hele bijzondere: de prijs is een geheel verzorgde reis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven. En niet alleen de makers van het winnende werkstuk gaan daarheen, maar …… de gehele klas!

Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door het Burgerweeshuis Tiel

Maak het mee: in een oude fabriek ga je avonturen met creativiteit en techniek beleven. Ook een filmavontuur is mogelijk. En wat denk je van uitvindingen maken? Het wordt een dag die je niet zo gauw zal vergeten.

Je hoeft daarvoor maak één ding te doen: zorg dat jullie werkstuk de hoofdprijs wint!

Hieronder een verslagje van de winnaars van verleden jaar:

De door het Burgerweeshuis Tiel ter beschikking gestelde eerste prijs, was een geheel verzorgde reis naar de Ontdekfabriek in Eindhoven. De ontdekfabriek is een groots opgezet project in een van de oude fabriekshallen van Philips, waar kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met veel aspecten van techniek. De bus vertrok om 08.45 bij de school in Waardenburg. We kwamen ruim op tijd in Eindhoven aan. De kinderen kregen een leuke film te zien over een jonge uitvinder, die een bril bedacht voor zijn dyslectische vriendinnetje.
Hierna mochten de kinderen naar de technische ruimte. Er was gekozen voor het onderdeel “scrap&snap”. De groep werd verdeeld in twee groepen. De ene groep ging oude apparatuur slopen (scrap) om daarna van de onderdelen iets nieuws te maken. Hiervoor waren veel gereedschappen beschikbaar. De andere groep ging een stempel maken(snap). Eerst moest het houten gedeelte worden gemaakt. Toen dat klaar was werd met een computergestuurde freesmachine de naam van het kind in het rubber gefreesd. Na de limonadepauze halverwege werd er van onderdeel gewisseld.
Na afloop van de activiteit kregen de leerlingen een lunch aangeboden, die door de catering van Bouwmensen was verzorgd. Na de lunch stond de bus klaar voor de terugreis naar Waardenburg. Toen chauffeur Piet populaire muziek opzette werd er enthousiast meegezongen.
De kinderen konden terugzien op een leuke dag, die door de Ontdekfabriek op vakkundige wijze werd verzorgd.