Stichting techniekwedstrijd stelt voor scholen gereedschapsboxen ter beschikking

Tijdens een vergadering van de werkgroep verzuchtte een schoolbezoeker dat in één van zijn scholen een leerkracht zijn eigen gereedschap mee naar school nam om zijn leerlingen aan het werkstuk te laten werken. Later bleek dat er meerdere scholen waren die met weinig (goed) gereedschap meededen aan de techniekwedstrijd.
Vandaar het idee om als stichting zelf een aantal gereedschapsboxen met gereedschap aan te schaffen en die ter leen aan de scholen aan te bieden. Na inventarisatie bij de scholen bleek dat zeven scholen hiervoor interesse hadden. De inhoud van zo’n box bestaat uit een set boren, een set schroevendraaiers, een handzaag, juniorzaagje, een set vijlen en raspen, een verstekbak met zaag, een timmermanshamer, twee lijmtangen, een rolmaat, een veiligheidsbril, een set tangen, een decoupeerzaag en een boormachine. Gereedschap waarmee de leerlingen gelijkwaardig én verantwoord aan het werkstuk kunnen werken.
De boxen blijven in bruikleen gedurende de gehele wedstrijd. De leerkracht is verantwoordelijk voor het juist en veilig gebruik van het gereedschap. Bij het inleveren van de werkstukken op 13 of 14 juni dient ook gelijk het gereedschap ingeleverd te worden. Als bij het inleveren blijkt dat er iets ontbreekt vindt overleg plaats of er een eventuele vergoeding betaald moet worden.