Nieuwsbrieven

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en weetjes van de Techniekwedstrijd Rivierengebied, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

 

Nieuwsbrief juni 2017

Slotdag 2017 ondanks regen een succes

Lees hier de volledige nieuwsbrief van juni 2017

 

Nieuwsbrief maart 2017

Startmanifestatie succesvol

Workshop voor leraren

Presentatie sponsors 2017

Lees hier de volledige nieuwsbrief van maart 2017

 

 

Nieuwsbrief februari 2017

Wedstrijd 2017 met 800 leerlingen en 200 werkstukken

Startmanifestatie op 8 maart 2017

Workshopmiddag voor leerkrachten op 29 maart 2017

Lees hier de volledige nieuwsbrief van februari 2017

 

Nieuwsbrief oktober 2016

Terugblik op de wedstrijd Tuinen 2016 en het thema van de nieuwe wedstrijd 2017.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief oktober 2016, met alles over de startmanifestatie en over de wedstrijd (uitreiking materiaalpakketten, ondersteuning op de scholen door onze vrijwilligers en de agenda)

 

Nieuwsbrief maart 2016

Tuinen: Ontwerp een mooie tuin met minstens drie gebouwde objecten

Dat zijn thema en opdracht van de Techniekwedstrijd Rivierengebied dit jaar.
Het startschot voor deze wedstrijd werd gegeven op woensdag 2 maart 2016 met een grootse startmanifestatie, georganiseerd in samenwerking met de Business Club Maas & Waal.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief maart 2016, met alles over de startmanifestatie en over de wedstrijd (uitreiking materiaalpakketten, ondersteuning op de scholen door onze vrijwilligers en de agenda)

Nieuwsbrief november 2015

Inschrijving Techniekwedstrijd Rivierengebied 2016

Op woensdag 2 maart 2016 zal de Techniekwedstrijd Rivierengebied officieel van start gaan met een startmanifestatie in de tuinen van Appeltern.

Lees hier de volledig Nieuwsbrief november 2015, met alles over het nieuwe thema, een korte terugblik op het Fruitcorso-thema en de agenda.

Nieuwsbrief september 2015

Techniekwedstrijd Rivierengebied 2015: leerlingen en schoolevaluatie

Alle deelnemende scholen werden uitgenodigd mee te doen aan de evaluatie, zowel docenten als leerlingen. Van de 25 scholen kwamen er van acht scholen reacties binnen.

Lees hier de volledige Evaluatie Techniekwedstrijd 2015

Nieuwsbrief juni 2015

St. Victorschool uit Afferden winnaar Techniekwedstrijd 2015 met “Flipjes Fruit”

Guus, Lara, Sytske, Joep en Mirte van de St. Victorschool uit Afferden zijn uitgeroepen tot winnaar van de Techniekwedstrijd 2015.
In totaal bouwden de leerlingen de afgelopen maanden 122 werkstukken met als thema ‘Fruit … bouw een corsowagen’. Het winnende groepje uit Afferden maakte een typische fruitcorsowagen, “Flipjes Fruit”, waarop o.a. Flipje het fruitbaasje van de Betuwe en een ronddraaiende fruitschaal van drie verdiepingen. De jeugdjury, die hetzelfde groepje uit Afferden aanwees als winnaars verwoordt haar keuze zo: “De makers hebben het thema “Fruit” goed in het werkstuk verwerkt. Het idee van het werkstuk is heel origineel en past zeer goed bij het thema.  Het ziet er vrolijk en kleurrijk uit. De makers hebben veel zaden gebruikt en dat zag er mooi uit.”

Lees hier de volledige Nieuwsbrief juni 2015, waarin alle prijswinnaars genoemd worden en foto's van de wnnende werkstukken te zien zijn.

Nieuwsbrief mei 2015

Leerlingen zijn blij met het jaarthema: Impressie van het werkproces op de scholen

‘Fruit … bouw een corsowagen’ blijkt een thema dat de leerlingen aanspreekt. Niet zo heel vreemd in onze fruitregio. Hieronder een aantal citaten uit gesprekken met en verslagen van leerlingen om een beeld te geven van hun kijk op de wedstrijd.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief mei 2015, waarin ook het programma van de slotmanifestatie op 12 juni is opgenomen.

Nieuwsbrief maart 2015

Dik Kusters, ontwerper van corsowagens, geeft startsein voor Techniekwedstrijd Rivierengebied 2015

Op 4 maart assisteerden de leerlingen van groep acht van Prins Clausschool in Tiel bij de start van de Techniekwedstrijd Rivierengebied. Dik Kusters, in de regio goed bekend als ontwerper van corsowagens, vertelde wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen en bouwen van corsowagens. De kinderen hingen aan zijn lippen.Hij werd geassisteerd door John van Beem, ontwerper van de winnende jeugdwagen van Tiel.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief maart 2015, met foto's van de startmanifestatie en meer info over de wedstrijd

Nieuwsbrief september 2014

Een nieuw schooljaar en dus een nieuwe Techniekwedstrijd

Het lijkt nog ver weg -de prijsuitreiking van de Techniekwedstrijd 2015 staat gepland voor vrijdag 12 juni 2015- maar de voorbereidingen zijn al gestart. Dit jaar heeft de wedstrijd alles met fruit te maken. In onze regio zijn hiervoor talloze aanknopingspunten te vinden. Van hoogstamboomgaarden en kleinfruit kwekerijen, fruitsorteermachines en fruittransport tot Fruitveiling en Tiels Flipje.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief september 2014, waarin ook nieuws over de themaprijs en de extra jubileumprijs 2014.

Nieuwsbrief 13 juni 2014

Prins Clausschool uit Tiel winnaar Techniekwedstrijd 2014 met “Crooked Bridge”

Thomas, Rick, Alpha, Jurian en Damiën van de Prins Clausschool uit Tiel zijn uitgeroepen tot winnaar van de Techniekwedstrijd 2014. Floor, Lisanne, Wesley, Sven en Laura van De Appelhof in Druten en Mark van De Kievitsheuvel in Hellouw wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs. De vierde prijs was voor De Bloeiende Betuwe uit Renoy. Deze prijzen werden uitgereikt door de heer Niko Wiendels, wethouder van de gemeente Geldermalsen.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief juni 2014

Nieuwsbrief mei 2014

Met plezier aan de slag

Impressie van het werkproces op de scholen

“De Oversteek” is het thema van de Techniekwedstrijd Rivierengebied 2014. De opdracht hierbij luidt: Maak een oeververbinding.
Maak er op schaal een 'werkend' model van en let ook op de kleur en vorm!
Geef een procesbeschrijving over het ontwerp, werking en vervaardiging.

In ons waterrijke land zien we overal voorbeelden van oeververbindingen. Genoeg aanknopingspunten dus voor de achtstegroepers om een ontwerp te maken!

Lees hier de complete Nieuwsbrief mei 2014

Nieuwsbrief maart 2014

Een brug tussen natuur en techniek

Startsein voor Techniekwedstrijd Rivierengebied 2014
door architect van ‘De Oversteek’ in Nijmegen

Op 26 februari assisteerden zo’n 80 enthousiaste achtstegroepers van vier basisscholen uit de regio bij de aftrap voor de Techniekwedstrijd op de locatie Teisterbantlaan van het Lingecollege. Met beelden ter ondersteuning legde Chris Poulissen, architect van ‘De Oversteek’ hen uit dat de natuur het beste voorbeeld is wanneer je op zoek bent naar stevige en mooie constructies. Het stevige en flexibele spinnenweb kan een voorbeeld zijn voor bijvoorbeeld een brugconstructie. De kinderen hingen aan zijn lippen.

Lees hier de volledige Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief oktober 2013

De oversteek

Bouw een oeververbinding

Dit is het thema van Techniekwedstrijd Rivierengebied 2014. Overal in ons waterrijke land kom je oeververbindingen tegen die door techniek tot stand zijn gekomen: bruggen in allerlei soorten en maten (vaste bruggen, ophaalbruggen, tijdelijke bruggen), veerboten (van voetveer tot de grote veerboten naar de eilanden en de ferry naar Engeland) en tunnels. En we kennen natuurlijk allerlei mogelijkheden uit actie- en avonturenfilms: touwbruggen, kabelbanen, …

Lees hier de volledige Nieuwsbrief oktober 2013