Nieuw op de site

              

Techniekwedstrijd met kettingreactie van start

Geldermalsen – Op woensdag 6 maart gaf de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied het startschot voor de wedstrijd van 2019 met het thema ‘kettingreactie’. Omdat 2019 het vijftiende jaar is, dat de techniekwedstrijd wordt gehouden, werd er een extra feestelijk tintje aan dit lustrumjaar gegeven. Onder leiding van de Ontdekfabriek uit Eindhoven maakten de leerlingen van de Waaijer uit Wadenoyen en de Rehobothschool uit Opheusden een enorme kettingreactie in de grote ruimte van Bouwmensen in Geldermalsen. In 3 kwartier bouwden de kinderen een kettingreactie met allerlei onderdelen, die met veel fantasie, maar vooral door goede samenwerking tot stand kwam. Hoewel er hier en daar een helpend handje en een extra zetje nodig was, bereikte de kettingreactie moeiteloos het eindpunt. Veel enthousiaste leerlingen legden het resultaat vast op hun mobieltje.

Hierna kreeg iedereen in de kantine van Bouwmensen een hapje en een drankje. Na de pauze kregen de leerlingen nog enkele activiteiten aangeboden, waaronder de taak om uit een escape-room te ontsnappen. Gelukkig lukte dat iedereen. Aan het eind van de ochtend overhandigde Koos Karsijns, de voorzitter van de stichting, de eerste startpaketten aan de 2 scholen. Hiermee ging de wedstrijd symbolisch van start.

In maart worden alle deelnemende scholen bezocht door leden van de Stichting Techniekwedstrijd. Dan worden ook daar de startpakketten aangeboden. De scholen kunnen dan aan hun project beginnen. Op vrijdag 14 juni is de eindmanifestatie op het terrein van Bouwmensen in Geldermalsen. Hier worden alle werkstukken tentoongesteld en zullen tijdens een feestelijke ochtend de prijswinnaars bekend gemaakt worden. 

Het team is begonnen met het samenstellen van de 'startpakketten'.

  

De leden van de werkgroep zijn begonnen met het samenstellen van de startpakketten. Er moeten in totaal 115 startpakketten worden klaargemaakt. Binnenkort zal met de scholen een afspraak worden gemaakt voor het eerste bezoek.

 

Schietavond voor het 'goede doel'

     

De avond begon om 19.15 à 19.30 uur, maar de eerste personen kwamen om 19.00 uur al binnenvallen. De mensen werden ontvangen met koffie/thee en een Petit Fourtje. Nadat alle deelnemers aanwezig waren, werd er een uitleg gegeven hoe de planning van de avond was.

 Iedereen kon zelf de volgorde en tijdstip bepalen van het schieten. Zo werd er geschoten met pistolen en karabijn op 10 meter en met een geweer voorzien van een kijker op 50 meter. Er waren totaal 8 instructeurs aanwezig, waardoor de begeleiding helemaal geweldig was. Tijdens het schieten was er de mogelijkheid om een drankje te halen in de kantine van de schietvereniging. Het was er erg gezellig en werden er volop spannende ervaringen gewisseld.

 Later op de avond bestond er voor de liefhebbers ook nog de mogelijkheid om te schieten met een zwaarder kaliber. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Na het schieten werd er nog gezellig geborreld door de deelnemers. De avond was ongeveer om 22.45 uur afgelopen.

De combinatie van een goed doel steunen en schieten, is een groot succes gebleken. De opbrengst van deze gezellige avond komt ten goede aan de Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland.

Alleen maar lovende reacties van zowel de deelnemers als de mensen van de schietvereniging. Alles liep ook echt op rolletjes.