Nieuw op de site

Het team is begonnen met het samenstellen van de 'startpakketten'.

  

De leden van de werkgroep zijn begonnen met het samenstellen van de startpakketten. Er moeten in totaal 115 startpakketten worden klaargemaakt. Binnenkort zal met de scholen een afspraak worden gemaakt voor het eerste bezoek.

 

Schietavond voor het 'goede doel'

     

De avond begon om 19.15 à 19.30 uur, maar de eerste personen kwamen om 19.00 uur al binnenvallen. De mensen werden ontvangen met koffie/thee en een Petit Fourtje. Nadat alle deelnemers aanwezig waren, werd er een uitleg gegeven hoe de planning van de avond was.

 Iedereen kon zelf de volgorde en tijdstip bepalen van het schieten. Zo werd er geschoten met pistolen en karabijn op 10 meter en met een geweer voorzien van een kijker op 50 meter. Er waren totaal 8 instructeurs aanwezig, waardoor de begeleiding helemaal geweldig was. Tijdens het schieten was er de mogelijkheid om een drankje te halen in de kantine van de schietvereniging. Het was er erg gezellig en werden er volop spannende ervaringen gewisseld.

 Later op de avond bestond er voor de liefhebbers ook nog de mogelijkheid om te schieten met een zwaarder kaliber. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Na het schieten werd er nog gezellig geborreld door de deelnemers. De avond was ongeveer om 22.45 uur afgelopen.

De combinatie van een goed doel steunen en schieten, is een groot succes gebleken. De opbrengst van deze gezellige avond komt ten goede aan de Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland.

Alleen maar lovende reacties van zowel de deelnemers als de mensen van de schietvereniging. Alles liep ook echt op rolletjes.

 

JCI Lek en Linge biedt Stichting Techniekwedstrijd cheque aan.

 

Geldermalsen – Op dinsdagavond 11 december bood de Juniorkamer Lek en Linge een cheque van € 1400 aan, aan de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied. Deze Stichting maakt leerlingen van de basisscholen in het Rivierengebied enthousiast voor een technische opleiding door middel van een techniekwedstrijd. De voorzitter van JCI, Hans van Heteren, sprak over het belang van technici in het bedrijfsleven.  Wout Broekhuizen sprak in zijn dankwoord over het belang van deze bijdrage, die de techniekwedstrijd mogelijk maakt. Het jaar 2019 is een speciaal jaar, omdat het de 15e keer is, dat de techniekwedstrijd wordt georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘kettingreactie’. De scholen worden door vrijwilligers van de Stichting Techniekwedstrijd begeleid en ontvangen een basispakket, waarmee ze een start met hun werkstuk kunnen maken.

Op 14 juni 2019 is de eindmanifestatie, waar de werkstukken worden tentoongesteld en de deelnemende scholen een feestelijke ochtend wordt aangeboden. Op deze ochtend worden tevens de prijswinnaars bekendgemaakt, die door een deskundige jury zijn gekozen.

 

Fruit plukken voor Betuws vruchtensap

Op initiatief van de Junior Kamer Lek en Linge is op zondag 23 september fruit geplukt om vruchtensap van te maken. Het sap is geperst bij Mobipers te Zoelen. De opbrengst zal ten goede komen van de Stichting Techniekwedstrijd Rivierengedbied. De stichting is zeer blij met dit originele initiatief.

Het sap zal verkocht worden in pakken van 5 liter.